С наша помощ Вашето послание  ще полети!Кадър 4Въздушната реклама – новото оръжие на маркетинга

В борбата за потребителско внимание маркетинговите специалисти не се поколебаха да атакуват и от въздуха. Една от съвременните тенденции, които все повече си пробива път и печели популярност, е използването на въздушна реклама, сочи проучване за нетрадиционни форми и начини за реклама на агенция “Милуърд браун” (Millward Brown), публикувано в списание “Рисърч мегазин” (Research magazine). В основата на маркетинговото проучване е съпоставка на традиционните и нетрадиционните рекламни форми спрямо целевите групи.

Резултатите от изследването показват, че ефективността от въздушната реклама и промоции се нарежда на второ място след телевизионната реклама. Една от основните причини за този извод е големият брой потенциални потребители, който се покрива с авиационни промоции. Освен това атрактивността и психологическият фактор задържат вниманието на реципиентите значително повече, отколкото всеки друг тип реклама. Към тази реклама не може да се свикне, защото тя не се случва с честотата на телевизионната и просто няма възможност да стане досадна, смятат анализаторите от “Милуърд браун”. Те определят въздушната реклама като алтернативна външна реклама, която достига своите реципиенти по един уникален начин в пространство, което не е задръстено от други реклами.

Доказателство за ефективната цена на въздушната реклама (CPM – cost per thousand) дават анализатори от агенцията за маркетингови изследвания в областта на медиите “Арбитрон” (Arbitron). Те посочват за пример пускането на държавна лотария в САЩ, когато рекламният бюджет бил разпределен между телевизионна, радио- и външна реклама. След края на кампанията е направено изследване за въздействието на реклама, което показало, че 70% от населението знае за старта на лотарията. На въпроса как са научили запитаните посочват следните отговори: от рекламни билбордове – 21.6%, от радиореклама – 19.8%, от въздушна реклама – 18.3%, от реклама по телевизията – 15.9%, от рекламни плакати по улиците – 14.9%. Това означава, че въздушната реклама се е наредила на трето място по ефективност, а за нея са изразходвани само 6% от общия рекламен бюджет.


                                      Реклама с “Екстрийм Юнивърс” ООД

Можете да се възползвате от нашите услуги при откриване на хотели, офис сгради, нови съоръжения, изложения (ако искате да се отличите от останалите участници), други важни събития, партита (за заведенията по морето – реклама над плажа, а за тези в планината – над пистите) , сватбени тържества , обяснение в любов , атрактивно поднасяне на подарък  и още много интересни идеи, които ние можем да направим реалност.

Ето няколко предложения за въздушна реклама:

  • Теглене на транспарант от моторен парапланер, делтапланер или ултра – лек самолет.
  • Пускане на лефлети, бюлетини или брошури от въздуха.
  • Брандиране на въздухоплавателното средство с фирменото Ви лого.
  • Въздушно фото и видео заснемане.

Впечатлението, което прави един летящ транспарант  е в пъти по – въздействащо от такъв поставен на сграда, билборд, пилон и др.

Вашето послание може да бъде отпечатано на транспаранти с  различни размери започващи от 1.5 м. (височина) на 3 м. (дължина) и достигащи 3 м. (височина) на 5 м. (дължина).

Цената на услугата се определя на база полетно време, като минимумът е 30 минути. За по – подробна информация, моля не се колебайте да се свържете с нас.

Ние имаме крилете, с които вашето послание ще полети!