За нас

“Екстрийм Юнивърс” ООД е плод на амбицията на един здрав екип от професионалисти, които имат дългогодишен, летелен опит и са известни имена в производството на моторни парапланери – паратрайкове в България.

Първите си стъпки направихме през 2007 г., като до ден днешен работим с цел да развиваме и надграждаме постигнатото, да предизвикваме себе си, своите знания и умения.

Екипът ни се състои от инженери и инструктори, които са посветили много години от живота си на това да усъвършенстват своите професионални познания и умения.

“Екстрийм Юнивърс” ООД e основано през  2007 г. От тогава произвеждаме моторни парапланери – паратрайкове и обучаваме пилоти и инструктори на този тип въздухоплавателни средства.

Предлагаме въздушни приключения, които могат да бъдат обвити във формата на ваучер, така че да зарадвате свой любим човек. Вярваме, че най-добрият подарък е едно истинско и бленувано преживяване, а не материалната придобивка. Затова при нас вие може да откриете 100% индивидуален подход и сътрудничество, за да осъществите своите идеи.

“Екстремна Вселена” ЕООД – info@extremeuniverse.bg

Управител на “Екстрийм Юнивърс” ООД е Иван Банков.

This image has an empty alt attribute; its file name is Ba6tata-1-1024x576.jpg

  • Ел. поща: ivanbankov@extremeuniverse.bg
  • Тел.: 0888 303 329
  • Създател на първия, български, двуместен паратрайк.
  • Лети с моторен парапланер – паратрайк от 2014 г.

Пилот – инструктор е Атанас Банков.

This image has an empty alt attribute; its file name is 555979_10151765137357984_950715521_n.jpg

  • Ел. поща: atanasbankov@extremeuniverse.bg
  • Тел. : 089 68 69 200
  • Лети безмоторно с парапланер от 2007 г.
  • Тандемен пилот на безмоторен парапланер е от 2009 г.
  • Пилот на паратрайк е от 2009 г.
  • Лицензиран инструктор и изпитващ на полетните инструктори, за клас “моторни парапланери”, е от 2016.

Допълнителна информация и история

Иван Банков ,нашият управител, конструира и построи първия двуместен, Български паратрайк. Това именно е и нашата първа машина, която нарекохме “Bumblebee II-2” (Жужаща пчела).

Не след дълго започнахме работа по друг проект – “Bumblebee II-3“.

И двата модела претърпяха  подобрения във времето , за да достигнат до сегашните си високи нива на сигурност и ефективност.

Имаме и едноместен модел на паратрайк – “Bumblebee II-4

Отново двуместен Bumblebee II-5 се различава съвсем малко от предшественика си Bumblebee II-3.

В създаването на всички модели участвахме Атанас Банков – пилот и Иван Банков – конструктор. Взаимната ни работа доведе до създаването на машини, които се характеризират с високa ефективност, стабилност и сигурност през всички етапи на полета.

През 2017  завършихме работата по последното ни въздухоплавателно средство “Bumblebee II-6” .  То издържа тестовете пред DULV – Германия и сега притежава типов сертификат за серийно производство: DULV-MUSTERZULASSUNG-BUMBLE-BEE-II-6 .

Тази машина съчетава натрупания през годините опит и е с отлично поведение, както във въздуха , така и на земята.