За нас

“Екстрийм Юнивърс” ООД е дружество, което се занимава с производството на моторни парапланери – паратрайкове, обучение на пилоти и инструктори в клас моторни парапланери – PPG (powered paragliders) и популяризиране на въздушните спортове.
Отличните въздухоплавателни средства (паратрайкове) , които произвеждаме, са плод на амбицията на екип от професионалисти, които имат дългогодишен – летателен и технически опит.
Първите си полети направихме през 2007 г. Вече 12 години работим с цел да надграждаме високите резултати, които постигаме, за да предизвикваме себе си, своите знания и умения, като крайната ни цел е да ви предоставим възможност да летите с удоволствие и безопасно.
Екипът ни се състои от хора, които искрено обичаме авиацията и сме посветили много години на това да усъвършенстваме своите професионални знания и умения, за да можем днес да ви представим с гордост един от най – добрите паратрайкове в света “Bumble Bee II-6”
Но нека ви разкажа как стигнахме до серийното производството на това уникално въздухоплавателно средство:
През 2007 г. Иван Банков – нашият управител, конструира и построи първия, двуместен, български паратрайк. Това е и нашата първа машина, която нарекохме “Bumblebee II-2” (Жужаща пчела).
Не след дълго започнахме работа по друг проект “Bumble Bee II-3”
И двата модела претърпяха  подобрения във времето , за да достигнат до сегашните си – високи нива на сигурност и ефективност.
Последва създаването на първия ни едноместен паратрайк “Bumble Bee II-4”
Отново двуместен “Bumble Bee II-5” се различава съвсем малко от предшественика си Bumble Bee II-3.
В създаването на всички модели участвахме Атанас Банков – пилот и Иван Банков – конструктор. Взаимната ни работа доведе до създаването на машини, които се характеризират с високa ефективност, стабилност и сигурност през всички етапи от полета.
През 2017  завършихме работата по последното ни въздухоплавателно средство “Bumblebee II-6” Тази машина съчетава натрупания през годините опит и е с отлично поведение, както във въздуха , така и при излитане и кацане. Паратрайкът издържа тестовете пред “DULV” – Германия и сега притежава типов сертификат за серийно производство, който е гарант за качество на световно ниво и помага на пилотите, закупили машини от “Екстрийм Юнивърс” ООД, да ги регистрират лесно в много страни по света: DULV-MUSTERZULASSUNG-BUMBLE-BEE-II-6

“Екстремна Вселена” ЕООД – info@extremeuniverse.bg

Управител на “Екстрийм Юнивърс” ООД е Иван Банков.

This image has an empty alt attribute; its file name is Ba6tata-1-1024x576.jpg
  • Ел. поща: ivanbankov@extremeuniverse.bg
  • Тел.: 0888 303 329
  • Създател на първия, български, двуместен паратрайк.
  • Лети с моторен парапланер – паратрайк от 2014 г.

Пилот – инструктор е Атанас Банков.

This image has an empty alt attribute; its file name is 555979_10151765137357984_950715521_n.jpg
  • Ел. поща: atanasbankov@extremeuniverse.bg
  • Тел. : 089 68 69 200
  • Лети безмоторно с парапланер от 2007 г.
  • Тандемен пилот на безмоторен парапланер е от 2009 г.
  • Пилот на паратрайк е от 2008 г.
  • Лицензиран инструктор и изпитващ на инструкторите, за клас “моторни парапланери”, е от 2016 г.